23 Eylül 2013 Pazartesi

İçimden geldi...

Doğa , 

  1. Tabiat.
  2. İnsan eliyle büyük değişikliğe uğramamış doğal güzelliklerini koruyan, genellikle şehir dışı kesim.
Mevcut tanımı Türk Dil Kurumu yapmış, iyi mi yapmış tartışılmalı bence. Evet şu konuda haklı, insanın eli- eteği- bedeni değmeyen, değmemesi gereken ! Ama şurada da yine o insan olma kibrini sürdürmüş, sanki biz ona ait değilmişiz gibi... 

Bazen diyorum ki dile gelseler keşke, suskunluklarını bozsalar ,onlar konuşsa ve biz sussak artık... Bizi onlardan uzaklaştırsalar. 


Şaşıyorum hala içinde yaşadığı dünyanın kirliliği ,hayvanlara yapılan zulüm ve işkenceler, yediğimiz içtiğimiz ne varsa içine karışan karıştırılan hiçbir şeyle ilgilenmeyen , tek bir fikri bile olmayan insanlara şaşıyorum.

Bu aralar TERRANOVA adlı bir diziye başladık. Terra toprak demek hepimizin çoğrafya derslerinden bildiği gibi, nova da yeni. Yeni toprak. İnsanlar yaşadıkları yüzyılın doğasını mahvedip üstün teknolojileriyle dinozorlar çağına ,havası suyu temiz , yeni bir yaşam kuralım diye geçiş yapıyorlar. Doğanın peşini bırakmayan insanoğlu ,nefes alamadığı kendi dünyasında uçan arabalarına rağmen karbondioksit seviyesini düşüremiyor. Benim kurduğum tüm hipotezleri adamlar bir araya getirmiş ve film yapmışlar. Şiddetle izlemenizi tavsiye ederim. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder