30 Nisan 2013 Salı

Gezelim-Antalya-Tünektepe,Gel Arkadaş!

Merhaba dünya ,
Uzun zamandır ara verdiğimin farkındayım. Bahar geldi diye sürekli'çıkalım,gezelim, gezelim ' modundayım bundan bir türlü kurtulamıyorum :) Alışveriş de değil, öyle tiyatro sinema gezmeleri de değil, öyle boş boş da olsa iki park bahçe gezeyim, gökyüzüne bakayım istiyorum :) Tüm bu olanlar Antalya Tünektepe de bulutun içine düşünce başladı .' Yav yemişiiiiim dünyayıııı,ne çalışması ne işi gücü,hayata baksana sen oluuuum'' şeklini aldım, robin sharma kıvamına geldim. Eğer yolunuz  bir gün  Antalya dan geçerse ' aaay iki denize girelim deyip 50 derecenin altında terlemeyin ve buraya mutlaka gidin : TÜNEKTEPE





 
çok güzel, gerçek mi burası denilecek kadar güzel hem de...Nasıl gidilir sorusuna gelince ?
Burası aslında Antalyalılar arasında efsanedir,'Döner Gazino ' olarak bilinir cümlemizce ve hep ' Orası çok çok pahalıdır'' Öyle imiş,eskiden...Cebinde yüz daaalırını alan iş adamları gidip viskisini böyle bir manzara ve oksijenle içiyormuş, güzel kızlar eşlik ediyormuş vs vs vs,işin dedikodu kısmı bir yana gerçek oksijen işte orada arkadaş! Kalmış hala dünyada oksijen varmış!! Bizzat soludum, içime derin derin çektim,  Dünyaya karıştım, su oldum ,balık oldum,hayat denen lütuf oldum...Her neyse :)
Şimdi ise,Kemer yoluna çıkıldığında Antalya dışına henüz çıkmışken sağda tabelası var ve artık Özel İl İdaresine ait. dağın tepesine çıkarken 3,5 km lik bir çıkış var,yolu gayet güzel fakat çok dik,hani arabayı bilmeyen tecrübesiz biri sürerse başladığı yere geri dönebilir o derece dik dönüşler var ama yine de yolu var sonuçta :) Biz anam babam vitesli palyoyla çıktık,bir şey olmadı. Zirveye geldiğimizi buluttan anladım valla ben hani bir çizgi film vardı,fasulye ağacıyla başka bir dünyaya çıkıyordu ya hani kahraman,hah,tam olarak öyle,serin ,taptaze bir rüzgar.....
 
Ve işte tam o esnasa uzunca nefes alma zamanı....
 

Daha öyle güzel fotoğraflar vardı ki yükleyemediğim...Fotoğraf boyutlarıda ayarlanmadı,üzgünüm,tadımlık oldu böyle ama,İçeride artık gazino yerine cafe var,adı üstünde içeriye gidriğinizde derinden bir ses duyuyorsunuz ve yavaşça döndüğünü fark ediyorsunuz,her yeri cam ve ortadaki bar kısmı sabit ,1 saatte sanırım tam dönüş yaparak Antalyanın her yerini arada bir bulutun içinde kala kala izliyorsunuz. Türk kahvesinin tadı aynı olsada manevi boyutuyla daha mı güzel geliyor ne ?
 
 
 
 
 


 O kadar yükseğe çıkılırda böyle fotoğraf çekilmez mi?
 
Özetle : Burayı görmeden bu dünyadan gitme !
Sevgiler <3

5 yorum:

  1. Bunlar nasıl güzel görseller, bayıldım bayıldım...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah daha ne güzel fotolar yükleyecektim de beceremedim,boyutları ayarlanmıyor ,bazılarında sayfa donup kalıyor falan :) Siz geldiğinizde de gidelim :)

      Sil