30 Mart 2013 Cumartesi

Bath and Body Works parfümü,bahar gibi

Uzun zamandır paylaşmak istediğim Bath and Body Works un baş tacı parfümü Black raspberry Vanılla...

Kokusu şekerli tatlı bir koku...Ben koklamadan önce vanilya kokusunun çok baskın geleceğini düşünmüştüm fakat öyle değil, bahar gibi kokuyor sanki...Bahar gibi... Ağır kokulardan hoşlanmayanlardansanız hafif tatlı ekşi kokusu hoşunuza gidecek.
Benim için önemli diğer unsuları ise;
Alkol oranının çok az olması ve cilde temas ettiğinde kesinlikle allerji, kırmızılık vs gibi tahriş etmemesi ...Sağlık Bakanlığı onaylı bir parfüm  ,doğal ürünlerden elde edilmiş, Avon un sadece tarım bakanlığı onaylı olan parfümlerinden hem daha kaliteli hem de daha kalıcı...

Bence diğer önemli olan kısmı ise bu firmanın ürünlerinin hiçbirini hayvanlar üzerinde denememesi...Çoğu kişinin böyle bir şeyin varlığından bile haberdar olmadığına  biliyorum bu konuya dikkat etmek fazla hassasiyet gibi gelebilir ama interneti biraz gezip bakarsanız hayvanların kozmetik fabrikaları tarafından nasıl telef edildiğini göreceksiniz .Bath and Body nin Özellikle üzerinde bandrolü var ve inşallah Türk firmaları da bu konuya dikkat eder :)

Hazır bahar geliyor ve yenilenme duygusu içerisinde iseniz bu parfümü denemelisiniz...Harikaaaaa<3

H&M Antalya ya Hoş geeeldiiiin :)

 Nazenin Antalya dan bildirir:

* Sabah ilk işimiz bana çalışma odası haline getirmeye çalıştığımız oda için masa vs almaya gitmek oldu lakin bir türlü istediğim masayı bulamadım. Hatta yemek odalarının,çalışma odalarının,mutfak masalarının hepsine oturdum oturdum denedim ,yok ,benimseyemedim bir türlü ve en sonunda sanayi taraflarında büro mobilyaları satan bir yerde öğretmen masası olarak satılan masayı beğendim ve sandalyesiyle birlikte aldık ama hem de nakliye dahil ikisi 180tl :) Ucuz olma nedenini bende anlayamadım,fazla sorgulamadım da artık .Gitmek almak isteyenler için yer : Antalya Eski Sanayi sitesine girmeden önce solda olan Ceylan Mobilya...Gerçekten 140 cm uzunluğu olan kocaman masa,her yerde 350 civarıydı en ucuz. 

Okullara yapıp gönderiyorlarmış... Yarın geldiğinde fotolarını paylaşırım.

*Günün diğer kısmı ismi Antalya ya açılan yarı açık Avm Olan Erasta ziyaretimizdi. Henüz tamamı bitmese de ferah özellikle bahar havasında muhteşem bir avm olmuş .Antalyalılar için özel olmasının nedeni bence H&M ...yıllardır neden burada da yok derken şimdi var artık. Açılışa özel indirimler vardı fakat çoook kalabalıktı. Çiçek desenli bir elbiseyi çok beğendim fakat kuyruk 5 m vardı kabinlerde. Yazın bakalım nasıl olacak sıcakta :)
*Uzun zamandır yazamama nedenim netimiizn olmamasıydı fakat şimdi bu işi hallettik.Superonline turkcell
Fiber nete gel kampanyası,sınırsız,40 lira,24 ay tahahhütlü,herhangi bir ücret yok(damga vergisi hariç) Bu konuda da adil kullanım kotası çıkmış,şu an 20 mhps hız söz konusu fakat aşarsak hızımız düşecekmiş. Sınırsız tüm internetlerde bu varmış,yeni öğrendim fakat şu bir gerçek,hepsi ttnet tabanını kullanmasına rağmen en yavaş ttnet imiş aralarında. Güzel bir kampanya olmuş,3 aylık digiturk paketi de hediye,fakat biz bağlatmayı düşünmüyoruz :)

* Uzun zamandır yazmayınca her şey birikti sanki...:)

Artık netim olduğuna göre paylaşımlara devam...

Sevgi ve sağlıkla <3








18 Mart 2013 Pazartesi

Biotherm den çıktım yola :)

Merhaba ,
Ne zamandır yazmak istiyordum resimde görülen bıotherm in nemlendiricilerini... Aklıma enteresan bir şekilde geldi aslında bloga yazmak. Dün eşim, mısır patlatmaya diye mutfağa gidip evi yakmadan geri döndüğü için yaktığı tencereyi nasıl kurtarabilirim diye uğraşıyordum :P Küçük çorba tenceresine koymuş bir avuç mısır, tabi doğal olarak dibindekiler yanmış,yanıkları poşete koyup delilleri ortadan kaldırmaya çalışırken poşet tencereye yapışmış sıcak olduğu için,panikle Allahtan tencereyi çöpe atmamış(ki niyeti atmakmış,nasıl olsa bir tencerenin yokluğu fark edilmezmiş :))
Tabi ondan önce de salon halısına 1 sürahi suyu döktü dün akşam,şu an salon halısının altında sehpa kurumaya çalışıyor ,ev yanık kokuyor ,özetle : Bir daha mutfağa girmese iyi olacak :)


Tencere dün geceden bu yana su,deterjan,karbonat bekledi,ama yine de çıkmamış yanıklar,ben de toz lavobo açıcının yarısını üzerine de bir litre sıcak suyu döktüm,2-3 dakika içinde ayna gibi oldu :) saatlerdir boşa uğraşıyormuşum,eğer başınıza gelirse mutlaka -hiç uğraşmadan -bu yolu deneyin ...

Nemlendiricilere gelince;

Eğer cildiniz karma ise, bir kısmı yağlı,bir kısmı kuru,kışın çoğunlukla kuru ve eözellikle belirtmeliyim ki HASSAS ise, kesinlikle bu ürünleri kullanmayın...

Gündüz kullanılan SKIN ERGETIC BIOTHERM marka ürün cildi aşırı yağlandıran sürdükten sonra küçük kırmızı noktacıklar yapan ,ve kesinlikle yağlı olan bölgede sivilceye neden olan bir ürün. Kullandıkları bitki özü o kadar kuvvetli ki sanki greyfurttu sıkıp suyunu pamukla yüzünüze de sürseniz aynı etkiyi yapacak... İçerisinde güneş kremi de yok ayrıca, cildiniz ne sürseniz yarar cinsindense kullanabilirsiniz ama beyaz tenliyse yok yok ,uzak durmalı...Fİyatı da 120 TL civarı.

Gece kremi, gündüz kremine göre daha iyi sürülüyor daha çabuk tende emiliyor fakat aynı bitki özleri deriyi ele geçiriyor adeta :) Ben birkaç gün kullandıktan sonra sivilce yapınca devamettim özellikle belki kremden değildir diye fakat hiçbir değişikliğin olmadığını görünce bıraktım,sivilceler geçti hemen,başkalarında da aynı şeyi yapmış,bu ürünü doğrusu bıotherm e yakıştıramadım.

Sevdiğim tek nokta parlaklık oldu sanırım,ama onu da daha ucuz ürünlerle de sğlayabiliriz sanırım.

Görüşmek üzere <3




15 Mart 2013 Cuma

Loreal Makyaj Sabitleyici ve Makyaj Bazı

 Merhaba,
Bugün paylaşmak istediğim diğer ürün ise, LOREal in Makyaj sabitleyicisi ve MÜTHİŞ MAKYAJ BAZI ....

Ben bunu yukarıda da görünen düğün çekimlerimdeki göz makyajımda keşfetmiştim. Bütün gün Antalya sıcağında koşup durmuştum ama makyajıma hiçbir şey olmamıştı. Daha sonra da hep kullanmaya başladım çünkü özellikle fondoteni daha doğal daha pürüzsüz görünmesini sağlıyor. Fiyatı da çok uygun,25 tl civarı ve kadifemsi bir sürümü var.




Çok az sürmek bile yeterli oluyor,biraz köpük fondotenlere benziyor ama özellikle göz makyajını açık renk kullananlar için birebir. 10 saat sonunda bile inci rengi far hala gözlerimdeydi. Göz makyajı temizleme losyonuyla da kolaylıkla çıkıyor .Ben satın alırken Loreal Standı önündeki bayan ' seramik makyaj havası veriyor ' gibi şeyler de söylemişti ama o kadar parlak durmuyor,bence durmaması da günlük makyajda daha iyi ...



Sevgilerle :)
<3

Düğüm Çözücü Spreyler-Keranove,Pantene,Elseve Fiyaskosu

Günaydın,günaydın,günaydın.
Sabah sabah hemen yazmalıyım dedim çünkü yine netin kotası bitmek üzere:( 4Gb internet 10 günde bitiyor nasıl iş bu anlamadık,ne film izliyoruz ne de müzik indiriyoruz, neyse :)
 1. Keranove Düğüm Çözücü Sprey:
Normal saçlar ,nemli saça masajla uygulanan kokusu çok güzel olan,paraben içermeyen bir sprey. Sanırım iyi yanları da bunlar çünkü ne düğüm çözüyor ne saçı yumuşatıyor ne de parlakllık veriyor. Eugeneu Colur marka saç boyasını denemiş,memnun kalmıştım,bu ürünü de denemek istedim,ve çok da başarılı olmadığını anladım :) Ürünleri çok ucuz değil,bu sprey 24 tl idi,eğer kokusu hoş olan bir sprey arıyorsanız alınabilir.


2.Pantene,Onarıcı ve Bakım terapisi,iki fazlı onarıcı sprey

Üzerinde ne yazıyorsa onları gerçekleştiremeyen sprey kısaca. Sözde anında ışıltı,kolay taranma ve güçlü saçlar...Peeeeeh demek istiyorum :)

3.Elseve  Yıpranmış Saçlar için Onarıcı Bakım Spreyi

Bunları sanırım bilerek şampuanların yanında veriyorlar,zira gidip bu rünü beğenip de alan yoktur. Ellerinden çıkarmak için de şampuana iliştiriliyor. Ne kokusu güzel ne de saçta bıraktığı etki. Saçı kurutuyor,ilk kullanım da yapış yapış etki bırakıyor.


Bu ürünlerin hepsi içinde pro-keratin olduğunu iddia eden ürünler. Markalar güzel evet ama bu spreyleri kullanmak ,saça kolonya sıkmaktan farksız ... Bu konuda en etkili ürünü de buldummm ayrıca :)

Hakikaten saçlarımı yeniden dirilten ürünü de paylaşacağım :)

Sevgilerle  <3

8 Mart 2013 Cuma

Enfes Bir Koku ,Dove Vücut Kremi

Günaydıııııııııııııın:)

Günlerdir yazamıyorum,malum üst solunum yollarımda bakım onarım çalışmaları  mevcuttu... Faranjitle başladım,tonsilit,grip,bronşit derkeeeen hooop mentollu ,okalıptyslu,naneli limonlu hayatın içine düşmüşüm :P

Her kadının başucu kremi vardır ya hani vazgeçilmezdir,hem bitmesin isteyip hem de avuç avuç kullanırız (bu da tabi bir tür kadınsı çelişki sanırım ), işte ben o harika  kremimi sonunda buldum. Aklınıza tabii 'Ney viks gibi kokar bu!' gibi bir şey çağrıştırabilir,lakin iş öyle değil,tazeleyici,fresh ötesi bir krem olmuş Sevgili Dove,sen ne yapmışsın öyle ya :)

Not: Viks ne acaba diyen biri çıkar mı acaba diye merak ediyorum ki yolu o yakıcı mentollu kokudan geçmemiş biri hayatında hiç öksürmemiş,burnu akmamış biridir de ayrıca,alkışlıyoruz ,Sağlıklı vücudun somut örneğisin sen ! :)

Bir muhabbettir gidiyor farkındayım,gelelim,Dove mevzusuna ...

''Dove ,Go Fresh Nourishment Body Lotion''

İçinde ,mentol,tazeleyici salatalık ve yeşil çay özü mevcut.

Dove un vücut kremleri güzeldir evet ama bu kremin hızlı emilimi,sürdüğünüzde  ferahlık hissi vermesi  hemen fark ediliyor. Benim gibi vücudunuz kuruysa özellikle :)

Ben Watson dan almıştım,sonra başka mağazalara baktım,bulamadım,fiyatı da oldukça uygun :)

Sevgiyle,sağlıkla kalııın <3

1 Mart 2013 Cuma

Sevgili Blogum,
Uzun zamandır yazamadım farkındayım ama evde internetim yoktu :( sanırım defter günlüğünü inretnet günlüğünden de ayıran bu :) netin yoksa günlüğünde yok...neyse ki şimdi sorun çözüldü ve daha yeni yeni ısınmaya başladığım bloguma geri dönebildim.

Neler olmadı ki,yolunu beklediğim eşimin görevi bitti... artık evimizde.
buarada sağlıklı düşünemiyorum çünkü alt komşum ortalığı yıkıyor. yaşlı bir teyze ve alzeimer hastası. Oğluyla yaşıyor,oğlu evde yalnız bırakıp gidiyor .o da bütün gün kapıları yumrukluyor,bağırıyor... üzerinden kilitliyormuş,çıkıp gitmesin diye. bende yanına gittiğimde biz burada oturmuyoruz urfadayız çok uzaktayız falan diyor. çok üzülüyorum. benden başka kimsenin gitmemesi herkesin bu durumu kanıksamış olması da ilginç. sessizce kapının önünden geçiyorlar ,duymamazlıktan geliyorlar,deliymiş yazık diyorlar. Biz toplum olarak ne zaman böyle olduk acaba ?
oğlunu arayıp anneniz panik oldu sanırım dediğimde 1-2 saate gelirim diyor rahat rahat,anlamadığım o da bu duruma alışmış,ve kendini çekmiş onun unutkan dünyasından.Allah yardımcısı olsun her ikisinde ne diyeyim.
O kadar yazmadım yazmadım böyle bir giriş yaptım farkındayım ama etkileniyorum:( en iyisi ben çıkıp biraz yürüyüş yapayım,hava da çok güzel,ooooh miiiiiiiis:)